Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Wijktuinen

Wijktuinen

Wijktuinen in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn er meerdere wijktuinen. Hieronder zijn er een aantal uitgelicht.
Buurttuin De Zoete Aarde
Er werken 100 vrijwilligers mee in dit stukje ‘hemel op aarde’ in het hart van de stad. In het tuinseizoen van april tot en met oktober wordt er in Buurttuin De Zoete Aarde volop getuinierd. Het terras voor koffie en thee en de winkel met tuinoogst is (bijna) elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Elke maandagochtend om 10.00 uur kunt u kennismaken met de buurttuin tijdens ‘Koffie met Karin’. Elke woensdag om 12.00 uur is er buurtsoep met brood en elke zondag kunt u aansluiten bij yoga om 10.00 uur. Iedereen is welkom om mee te doen in de buurttuin, als bezoeker of als vrijwilliger, om te genieten van deze gezellige groene oase in Zoetermeer. Ga naar www.zoeteaarde.nl voor meer informatie.
Adres: Broekwegzijde 195
Tuinvereniging Noord-West
De tuinvereniging Noord-West biedt meer dan 50 mensen de kans om op minimaal 100m2 te tuinieren. Een gevarieerde groep tuinders van zo’n 6 jaar tot 92 jaar oud zetten zich in voor de tuinvereniging. Niet alleen brengt de tuin mensen naar buiten en zorgt het ervoor dat mensen onder elkaar komen, het werk houdt ook de mensen fit en vitaal. Daarbovenop genieten de tuinders van de zelfgeteelde groenten, fruit en kruiden. Ga naar www.tuinverenigingnoordwest.nl voor meer informatie.
Adres: Achterweg 31, naast Scouting Impeesa
Wijktuin Ambachtsheerlijkheid
Sinds de zomer van 2020 is de wijk Palenstein een pareltje rijker in de vorm van een wijktuin, genaamd Ambachtsheerlijkheid. Ontworpen, onderhouden en bewonderd door bewoners, jong en oud. Zij hebben in de moeilijke Covid-tijd de handen ineengeslagen om elkaar op een veilige manier te ontmoeten, te inspireren en te stimuleren. Ook om de wijk en al de bewoners die er langslopen een kleurige, geurige en zoemende beleving te gunnen. En niet te vergeten: een gezellig praatje, als de bewoners er aan het werk zijn. Wilt u meer informatie of vrijblijvend meedoen? Neem contact op met een van de vrijwilligers via 06-10370047 of loop gezellig langs.
Adres: Ambachtsherenlaan, naast nummer 105 is de hoofdingang
Wijktuin De Weidemolen
De schooltuin De Weidemolen is een onderdeel van de Stadsboerderij De Weidemolen. Er zijn dus ook dieren te bewonderen en u kunt heerlijk genieten van een kopje koffie in het restaurant. 
Adres: Burgemeester Middelberglaan 2         
Wijktuin Zegwaartseweg
Op de gemeentelijke wijktuin aan de Zegwaartseweg zijn schooltuinen en huurtuinen. Daarnaast worden er allerlei soorten groente en fruit gekweekt. Er is honing te koop van de eigen imker en heerlijke huisgemaakte jam. Er wordt getuinierd door een groep enthousiaste vrijwilligers, samen met een parttime beheerder. Nieuwe vrijwilligers om hierbij te helpen zijn altijd welkom. Vertel vooral wat u leuk vindt om te doen! Als het hek openstaat, bent u van harte welkom om rond te wandelen.
Adres: Zegwaartseweg 25B
Wijktuin Rokkeveen
Wijktuin Rokkeveen is een prachtige plek midden in het groen. Kinderen hebben een schooltuin en er is van alles te zien en te beleven in de natuur. De wijktuin is iedere woensdagmiddag geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen is welkom om een handje mee te helpen binnen een gastvrije sfeer. Ook geven ze u graag een rondleiding!
Adres: Spectrumsingel 50
De Hof van Seghwaert
De Hof van Seghwaert is een oude boomgaard midden in de wijk Seghwaert. Buurtbewoners hebben het initiatief genomen om van deze perengaard een gezellige, groene ontmoetingsplek te maken. Het is een plek voor jong en oud waar u heerlijk kunt wandelen, een kopje koffie kunt drinken op het terras en groenten uit de moestuin kunt kopen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals wijklunches, wandeltochten, workshops en muziekvoorstellingen. Ook is er een natuurbelevingstuin met klimtoren en een waterpomp waar kinderen kunnen spelen.
Adres: achter Kern Kinderopvang, ter hoogte van Gaardedreef 169

Overzicht wijktuinen

Meerzicht

Tuinvereniging Noord-West 

Adres: Achterweg 31

Moestuinvereniging Hoeve Meerzicht

Adres: Voorweg 117

Wijktuin Het Buitenbeest

Adres: Belvédèrebos 270
De Leyens/Buitenwegh

Buurttuin De Zoete Aarde

Adres: Broekwegzijde 195
Seghwaert/Noordhove

De Hof van Seghwaert

Adres: achter Kern Kinderopvang, ter hoogte van Gaardedreef 169

Wijktuin Noordhove

Adres: Da Sangalloruimte 10
Rokkeveen

Wijktuin Rokkeveen

Adres: Spectrumsingel 50

Boerderij De Balijhoeve

Adres: Kurkhout 100
Centrum

Wijktuin Zegwaartseweg

Adres: Zegwaartseweg 25b
Palenstein

• Wijktuin Ambachtsheerlijkheid

Adres: Ambachtsherenlaan,
naast nummer 105
Oosterheem

Wijktuin De Weidemolen

Adres: Burgemeester Middelberglaan 2