Vrijwilligers Kaartenactie in het zonnetje gezet

Vrijwilligers Kaartenactie in het zonnetje gezet

Een kaart in de brievenbus met een leuke boodschap kan zo veel betekenen voor de ontvanger. Tijdens de lockdown afgelopen winter zetten initiatiefnemers van Zoetermeer voor elkaar en de Ambachtenwerkplaats daarom de kaartenactie ‘Ik denk aan je’ op. Deze week, aan het begin van de zomer, werden zij in het zonnetje gezet.

Tijdens de donkere dagen van de lockdown afgelopen winter konden we geen familie of vrienden ontvangen. Dit zorgde voor veel gevoelens van eenzaamheid. Wat is er dan leuker om een kaartje te krijgen of te versturen met ‘Ik denk aan je?’

Heather, stagiaire bij de Ambachtenwerkplaats, ontwierp en tekende drie mooie kaarten die ook ingekleurd konden worden. Frans, vrijwilliger bij Piëzo, en van huis uit grafisch ontwerper ontwierp hiervan ansichtkaarten. Er zijn enkele duizenden kaarten gedrukt. 2020 hiervan zijn met envelop en postzegels verspreid onder (vrijwilligers)organisaties uit de stad. De overige kaarten zijn uitgedeeld bij verzorgingstehuizen, organisaties en basisscholen. Zo konden velen eenvoudig een kaartje naar een dierbare sturen.

Ingelijste kaarten als bedankje

De actie heeft veel mensen bereikt. ‘Mijn kinderen hebben de kaarten ingekleurd en aan familie in het buitenland gestuurd’, vertelt Ingeborg ter Laak, wethouder zorg en welzijn. Als dank voor het ontwerpen en vormgeven van de kaarten overhandigde de wethouder aan beide vrijwilligers hun kaarten mooi ingelijst (foto).

Zomerprogramma Zoetermeerse community tegen eenzaamheid

Het initiatief van Heather en Frans past goed in de visie van de Zoetermeerse community tegen Eenzaamheid. Iedereen kan iets doen om de eenzaamheid van iemand te verlichten. En dat moeten we ook in de zomer blijven doorzetten. De lockdown is opgeheven, maar gevoelens van eenzaamheid verdwijnen daar niet meteen mee. Naast de kerstperiode kan ook de zomer een tijd zijn waarin mensen zich alleen of eenzaam kunnen voelen. Veel mensen gaan op vakantie of de stad uit. Daarom hebben de deelnemers van de Zoetermeerse community tegen eenzaamheid een mooi zomerprogramma ontwikkeld voor de thuisblijvers. Het programma is hier te vinden.