Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Terugblik Kerstfestijn

Terugblik Kerstfestijn

Op maandag 18 december vond voor de eerste keer het Jumbo Kerstfestijn plaats in het Stadstheater in Zoetermeer. Jumbo, Magisch Zoetermeer, het Stadstheater en Mbo Rijnland sloegen de handen ineen om ouderen in Zoetermeer samen te brengen en eenzaamheid terug te dringen. 

Het was een feestelijke middag met muziek, dans, theater en lekkere hapjes. Bekende artiesten zoals Karin Bloemen traden op. Maar ook lokale artiesten en dansgroepen kwamen langs.

Omkijken naar een ander

In de weken voor het kerstfestijn kon je iemand opgeven bij verschillende Jumbo locaties in Zoetermeer. Zoetermeer voor Elkaar sprak op de avond zelf met een aantal gasten. Zo was er bijvoorbeeld een echtpaar die vertelde dat ze door hun dochter werden opgegeven. De vrouw was ongeneselijk ziek en eigenlijk kwamen zij en haar man niet meer vaak buiten de deur. Toch hadden ze geen spijt van hun komst en zaten ze de hele middag samen te genieten.

Een andere vrouw vertelde dat ze haar buurvrouw had meegenomen naar het kerstfestijn omdat de man van haar buurvrouw onlangs was overleden. Ze wilde haar graag meenemen zodat ze weet dat ze niet alleen is.

Magisch Zonnetje

Wethouder Ingeborg ter Laak was ook aanwezig en reikte het Magisch Zonnetje uit aan twee genomineerden. Het Magisch Zonnetje is een award van Magisch Zoetermeer die elk jaar wordt uitgereikt aan mensen die zich op een speciale manier hebben ingezet voor eenzame ouderen. Dit jaar was de award voor Mariette de Jong van het Inloophuis Rokkeveen en Ronnie Meurs van de Zonnebloem afdeling Zuid.