Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Samen wandelen in het groen zorgt voor verbinding met elkaar en de natuur

Samen wandelen in het groen zorgt voor verbinding met elkaar en de natuur

Samen wandelen is gezelliger dan alleen! Daarom brengt Gezond Natuur Wandelen in heel Nederland buurtgenoten samen met een gratis wekelijks uurtje wandelen in een rustig tempo. Altijd in de natuur of het groen van de stad. Dat zorgt voor mooie ontmoetingen, met elkaar én met de natuur.

Natuurmomentjes
Een vast onderdeel van onze wandelingen is het ‘natuurmomentje’. Deze natuurmomentjes worden verzorgd door onze gemotiveerde vrijwilligers. “In deze tijd staan we bijvoorbeeld stil bij bomen en planten die in bloei komen”, vertelt wandelbegeleider Corrie. “Vooral tijdens de lente is er ontzettend veel moois te zien buiten!” De natuurmomentjes dragen bij aan een gevoel van natuurverbondenheid. En mensen die zich verbonden voelen met de natuur, voelen zich ook gelukkiger, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen
Inmiddels wandelt Gezond Natuur Wandelen op meer dan 100 locaties door heel het land. Het zijn veelal hechte groepen die al jaren met elkaar wandelen en waarbij steeds meer nieuwe buurtgenoten aanhaken. Onze wandelaars vinden (buiten) bewegen belangrijk, maar blijven vooral meelopen vanwege de gezelligheid. Ook drinken de wandelaars, voor wie dat wil, na afloop een kopje koffie met elkaar.

“Buurtgenoten ontmoeten, bewegen en de mooie natuur ervaren… Ik zou geen betere start van de week kunnen verzinnen!” – Petra, wandelaar

Wandelt u gezellig mee?
Op meer dan 100 locaties door heel Nederland sluiten steeds meer buurtgenoten aan. Op een vaste plek en tijd in de buurt. In een rustig tempo, want iedereen is welkom. Wandel gezellig mee met één van de gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen! Als wandelaar of als vrijwillige wandelbegeleider. Vind een wandeling in de buurt op www.gezondnatuurwandelen.nl.

De gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen worden mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Brentano’s Steun des Ouderdoms en gemeente Zoetermeer.