Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Netwerkbijeenkomst: Eten en Ontmoeten in Buytenwegh

Netwerkbijeenkomst: Eten en Ontmoeten in Buytenwegh

Gado gado, gevulde wijnbladeren, pindasaus, rijst en kroepoek. Er was veel lekkers te eten bij de netwerkbijeenkomst van Eten en Ontmoeten op de locatie van mboRijnland en Piëzo, aan de César Franckrode in Buytenwegh. Op deze locatie koken vrijwilligers (jong en oud) van Piëzo elke woensdagavond. Op dinsdag- en donderdagavond koken leerlingen van mboRijnland onder leiding van een docent/kok.  

Vrijwilligers van eetinitiatieven ontmoeten elkaar 
De maaltijd van de vrijwillige keukenploeg van Piëzo viel goed in de smaak bij alle bezoekers, die vanuit verschillende sociale eetinitiatieven onlangs in Zoetermeer aanwezig waren. Aan het begin van de avond verwelkomden Mirjam van Bijnen en Christa de Jonge (Piëzo) de gasten. Vervolgens spraken Kim Meijndert (mboRijnland), Natacha van der Klaauw (gemeente Zoetermeer) en Yu Lan Leffers (Theaterhart) met enthousiasme over Eten en Ontmoeten in Zoetermeer en de toekomst van dit initiatief. 

Tijdens het eten hield Willemiek van Dam, voeding- en leefstijlcoach, een interessante lezing over de inhoud van dagelijkse producten uit de supermarkt. Onderwerpen zoals de Nutri-Score, het belang van volkorenproducten en de hoeveelheid suiker in producten werden besproken. De lezing werd goed ontvangen door de vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de maaltijden van de verschillende eetinitiatieven. Ook ontvingen de vrijwilligers de vernieuwde routekaart waarop alle sociale eetgelegenheidspunten in Zoetermeer staan die bekend zijn bij Eten en Ontmoeten. 

Wat is Eten en Ontmoeten?   

Eten en Ontmoeten is ontstaan door een samenwerking van organisaties die sociale eetinitiatieven aanbieden. Het samenwerkingsverband is onderdeel van de community Een tegen Eenzaamheid en heeft als doel: mensen verbinden en samen laten eten. Voor een klein bedrag kunnen mensen elkaar opzoeken en een praatje maken. Dit wordt onder meer aangeboden door inZet inlooplocaties, Piëzo, Palet Welzijn, buurtinitiatieven, scholen en kringloopwinkels. Wil je een keer mee-eten? Je bent van harte welkom op één van de locaties van Eten en Ontmoeten! Meer informatie over de locaties: zoetermeertegeneenzaamheid.nl/community/themagroepen.

Voor Eten en Ontmoeten is een stuurgroep actief die bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer, Middin, Palet Welzijn en Piëzo. De stuurgroep is het aanspreekpunt voor (nieuwe) sociale initiatieven en is verantwoordelijk voor netwerkbijeenkomsten en de routekaart.