Kom Erbij Jongeren en eenzaamheid

Kom Erbij Jongeren en eenzaamheid

De community zet zich ook actief in voor eenzaamheid onder jongeren

 

Op 2 oktober 2021, in de week tegen eenzaamheid, werd de campagne Kom Erbij gelanceerd. Deze campagne richt zich op de bewustwording van het ervaren van eenzame gevoelens onder jongeren. De eerste campagnevideo was te zien op zaterdag 2 oktober en werd verschillende kanalen (Instagram, TikTok, Facebook) gedeeld. Ondertussen draait de campagne op volle toeren. Er worden dagelijks berichten geplaats op de verschillende digitale kanalen. Daarnaast is de campagne zichtbaar op grote borden in de stad, langs de wegen en bij het Openbaar Vervoer.

De campagne is de start van een reeks aan activiteiten die de komende maanden worden opgezet door de community, versterkt door organisaties met ervaring en expertise op gebied van jongerenwerk (JIP, Jong Perspectief, Buurtwerk, CKC, ILOZ, Gemiva, Scholen). Zo zullen er workshops worden aangeboden op scholen, er wordt een jongerenconferentie georganiseerd en als klapstuk krijgen jongeren de kans om zelf een festival te organiseren. Ontmoeten en verbinden staat hierin centraal, want het is helemaal niet zo gek als je je wel eens alleen of eenzaam voelt.

Houd de social media kanalen van Kom Erbij Zoetermeer (#Zoetermeertegeneenzaamheid) en de Gemeente in de gaten voor informatie over eenzaamheid onder jongeren en wat we hier de komende maanden samen aan gaan doen! Deel onze berichten en verspreid onze boodschap!

De kanalen om te volgen en in de gaten te houden:

Website Kom Erbij

Instagram Kom Erbij

TikTok Kom Erbij

Facebook Kom Erbij