Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Juni wensenmaand

Juni wensenmaand

In juni verrast Magisch Zoetermeer inwoners

Tijdens de kerstactie van Magisch Zoetermeer en de borrel boxactie in april was het mogelijk een wens te doen voor een oudere. Ook kon men eventueel een wens doen voor zichzelf. Niet alle wensen konden gehonoreerd worden, maar een aantal waren wel uitvoerbaar.

Zoals: Een aantal ouderen wilden graag eens de deur uit, een terrasje pakken, winkelen, kortom een middagje op stap. Deze wensen hebben we kunnen combineren tot een uitje naar Scheveningen. We hebben vrijwilligers voor vervoer en begeleiding bij het uitstapje betrokken en op deze manier komen er mooie wensen in vervulling.

We kunnen ook een mijnheer blij maken. Deze meneer heeft Parkinson en daardoor al veel moeten inleveren. Genieten van muziek staat bovenaan zijn lijstje. Een simpele degelijke radio zou voor hem fantastisch zijn. Gelukkig kunnen we aan deze wens eenvoudig voldoen. Een ander heer heeft twee maal een herseninfarct gehad is 90 jaar bijna blind en doof. Hij zou dolgraag willen fietsen met iemand op een tandem omdat hij dit zelf niet meer kan. Deze meneer wordt blij gemaakt met een fietstochtje Een ritje op een duofiets of tandem behoort tot de mogelijkheden en zal georganiseerd gaan worden.

Een andere wens is gedaan voor een musical- of muziekavond in het Stadstheater met René van Kooten. Gelukkig treedt René op in november met de musical Titanic en hij zal als ambassadeur van Magisch Zoetermeer proberen de ouderen de voorstelling bij te laten wonen.

Een aantal wensen wordt opgepakt door andere organisaties omdat de community nu eenmaal een samenwerking is van een brede vertegenwoordiging van organisaties. We hopen hiermee nog meer ouderen blij te maken en hierdoor het gevoel van eenzaamheid wat te kunnen verminderen.