Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Interview: Eten en ontmoeten

Interview: Eten en ontmoeten

Eten en ontmoeten

Geschreven door Ineke de Jong.

Eten zoals in een restaurant, maar dan in een gemoedelijke sfeer voor veel minder geld.

Paula van der Weegen is veel alleen en gaat daarom graag de deur uit om iets leuks en nuttigs tegelijkertijd te doen. Ze bezocht het wijkcentrum van Rokkeveen, waar veel georganiseerd wordt voor inwoners.

Eten en Ontmoeten op woensdagavond

Op woensdagavond organiseert wijkvereniging Rokkeveen het sociale eetinitiatief Eten en Ontmoeten op woensdagavond. Op deze avond komen inwoners bij elkaar om samen een hapje te eten. “En wát voor eten,” vertelt Paula enthousiast. “Het is heel erg goed en lekker en wordt door een kok ter plaatse gemaakt. Voor maar vijf euro krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht dessert en koffie of thee.”

Eten en Ontmoeten is een vrij nieuw initiatief. In het begin werd het één keer in de twee weken georganiseerd. Nu is het zo populair dat inwoners elke woensdag welkom zijn om te eten en te ontmoeten. 

“Je moet niet te lang wachten met aanmelden, anders grijp je ernaast. Er is plaats voor vijftig mensen en vol is vol,” aldus Paula. “Een paar dagen van te voren wordt de maaltijd bekend gemaakt en komt het op Facebook te staan. Als het zo doorgaat, komen er waarschijnlijk nog meer dagen bij. Mensen komen niet alleen uit deze wijk, maar uit heel Zoetermeer.”

De kok is vrijwilligster en verzorgt met nog vijf andere vrijwilligers het hele gebeuren. De tafels worden mooi gedekt. Soms in een lange rij, soms losstaand voor zes of vier personen bij elkaar. Het eten is niet in buffetvorm, maar wordt op borden opgediend. De gasten hoeven na afloop niet de vuile spullen zelf weg te brengen. Ook dit wordt verzorgd. “Het is net of je in een chic restaurant zit. Ook als je nog iets meer wilt, omdat je nog trek hebt, is dat geen probleem. Zelf ben ik nogal een grote eter,” zegt Paula lachend.        

“Meestal ga ik met iemand samen daar eten. Ik vind het vooral leuk om andere mensen te ontmoeten. Iedereen praat er met iedereen en er hangt altijd een goede sfeer. Ik kan het echt aanraden.”

Voor iedereen die interesse en trek heeft gekregen, is informatie te vinden op de website www.wv-rokkeveen.nl/eten-en-ontmoeten of door te mailen naar info@wv-rokkeveen.nl. De locatie bevindt zich op de Prismalaan 34 naast zwembad De Veur. Het begint om half zes en eindigt meestal rond half acht.

Twee dagen later ga ik zelf vol verwachting naar het buurtcentrum toe. Voor de deur staat een vlag te wapperen met daarop: Eten en Ontmoeten. Ik word zeer vriendelijk verwelkomd door Ben Hagenaar, die me uitlegt hoe alles in z’n werk gaat. Ben is de voorzitter en de drijvende kracht van wijkvereniging Rokkeveen.

In de eetruimte zie ik leuke gedekte tafels waar je met vier personen aan kunt zitten. Als eerste ontmoet ik twee dames die net als ik voor de eerste keer komen. Zij hebben op de website van de wijkvereniging gelezen over Eten en Ontmoeten. Iets later schuiven ook twee andere mensen bij hun aan tafel en wordt er al snel druk en vrolijk gepraat.

De ruimte vult zich met mensen van alle leeftijden. Een leuke mengelmoes waaruit vaak gelach te horen is. Het eten is ronduit verrukkelijk. We krijgen vooraf een salade, gevolgd door een heerlijke macaronischotel en als dessert tiramisu met thee of koffie.

Ik sluit me volledig bij de mening van Paula aan. Dit is echt een aanrader voor iedereen die houdt van lekker en gezellig eten en zo de gelegenheid heeft nieuwe mensen te ontmoeten. Het is zeer laagdrempelig en iedereen is welkom. 

Voor meer sociale eetinitatieven in de stad zie: route kaart eten en ontmoeten