Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Community aan het woord: Melanie de Vries - Kromoredjo

Community aan het woord: Melanie de Vries - Kromoredjo

Kantjeboord Lifestyle organiseert workshops, exposities en activiteiten en doet de programmering voor evenementen.

Melanie de Vries is opgegroeid in Zoetermeer en woont er nog steeds samen met haar man, twee kinderen en een miniatuur bulterriër. Samen met haar man heeft ze de onderneming Kantjeboord Lifestyle. “Mijn man en ik hebben een gedeelde passie en dat is om talenten, vaardigheden en ervaringen van creatieve ondernemers bij elkaar te brengen en vooruit te helpen. Vanuit onze onderneming Kantjeboord Lifestyle delen we een podium met kunstenaars, designers, theatermakers en muzikanten. Samen met hen creëren we producten met een verhaal, beïnvloed door hedendaagse scenes, culturen en generaties.”

Kantjeboord Lifestyle

Het doel van Kantjeboord Lifestyle is om talenten en subculturen die onder de radar leven, zijn ondergesneeuwd in vooroordelen of onzichtbaar zijn, een podium te bieden. Samen organiseren ze activiteiten creëren ze een netwerk tussen de organisaties en talenten. “We willen ondersteuning op maat aanbieden, kennis en faciliteiten ter beschikking stellen en talenten ondersteunen.”


“Belangrijk om jongeren te ondersteunen”

“Als Kantjeboord Lifestyle vinden we het belangrijk om de jongeren te ondersteunen bij hun ontplooiing en aanmoedigen van een positieve levensstijl. Enerzijds maken we koppelingen tussen de behoeften, ideeën en belangen van creatieve makers en samenbrengen van organisaties (bedrijven, onderwijs, bewoners, stichtingen, lokale politiek). Anderzijds vertalen we de creatieve ideeën naar een haalbaar concept van een plan van aanpak. We denken graag buiten de boekjes en inspireren zo mensen tot een duurzame samenwerking.”

Een voorbeeld is het E-sports event, waarbij Kantjeboord Lifestyle jongeren, tieners en volwassenen meenamen op ontdekkingsreis. De vooroordelen werden omgeruild voor de voordelen. “Het was mooi om te zien hoe ouders kennis maakten met Esports en gaming op topniveau zónder vooroordelen. Ze zagen hun kind uitblinken in creativiteit, het uitdenken van strategieën en het nemen van beslissingen.”
 

“Creativiteit kent geen grenzen”

Kantjeboord Lifestyle organiseert workshops, exposities en activiteiten en doet de programmering voor evenementen. “We bieden ook stage plekken voor talenten van bijvoorbeeld ROC Mondriaan.
Het is onze passie om jongeren te helpen met hun uitdagingen en te zorgen voor een plek waar zij hun talenten kunnen ontplooien en deze naar een hoger plan te trekken. Daarnaast hebben we ook een eigen kledinglijn met Lifestyle-activiteiten. Een verbindende kruisbestuiving van mode, kunst, cultuur, theater en muziek. Krachtige ‘tools’ om jongeren te leren deel uit te maken van een groep. Ingrediënten om samen te komen. Dit geeft jongeren ruimte en inspiratie en heeft positief effect op de creativiteit en empathie van een hele generatie. We geloven in de kracht van creativiteit en onbegrensde mogelijkheden van creatieve samenwerking. Creativiteit kent geen grenzen en laat niet in hokjes stoppen of verpersoonlijken. We gaan opzoek naar cross-overs tussen disciplines en sectoren waar we sociale, artistieke en culturele waarden kunnen combineren.”