Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

De Community aan het woord: Mark Merckens

De Community aan het woord: Mark Merckens

“Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt”

Mijn naam is Mark Merckens en ik ben ongeveer 27 jaar ondernemer in de evenementenwereld in Zoetermeer. Naast mijn werk als ondernemer ben ik initiatiefnemer van de Community Tegen Eenzaamheid Zoetermeer. Toen ik ooit zelf als vrijwilliger bij een activiteit met ouderen was, vroeg een oudere dame of ik nog even koffie met haar wilde gaan drinken omdat ze zo weinig mensen zag. Ik werd met de neus op de feiten gedrukt dat er veel eenzaamheid bij oudere Zoetermeerders is.

Magisch Zoetermeer

Zo is Magisch Zoetermeer ontstaan met als doel eenzaamheid bij ouderen in de kerstperiode wat te verminderen. Magisch Zoetermeer werkt volledig met vrijwilligers en heeft inmiddels een leuk team opgebouwd. We werken hard om geld in te zamelen waarmee wensen van ouderen in vervulling kunnen gaan. Zo verkopen we in de maand december magische kerstkaarten.

Inmiddels is het een traditie aan het worden dat we met Magisch Zoetermeer rond de kerstperiode een lunch organiseren voor ouderen die een schouderklopje of steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo hebben zij afgelopen december kunnen genieten van een heerlijke lunch in restaurant Clooney. Naast een heerlijke lunch kwam ook de kerstman nog even langs, was er een pubquiz én zorgden José en Joost en Ruud voor gezellige muziek!

Toekomst

Magisch Zoetermeer hoopt in de toekomst door te kunnen gaan met het organiseren van activiteiten voor eenzame ouderen. Op die manier hopen we de eenzaamheid wat dragelijker te maken door af en toe een lichtpuntje aan te bieden.