Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

De Community aan het woord: Marije Arnouts

De Community aan het woord: Marije Arnouts

''Zowel in mijn werk als in mijn privéleven heb ik kunst en cultuur vaak als middel ingezet om een positieve verandering teweeg te brengen.''

Mijn naam is Marije Arnouts. Het grootste deel van mijn leven heb ik gewoond en gewerkt in Zoetermeer, een stad die altijd in ontwikkeling is en die wat mij betreft staat voor het denken in mogelijkheden. Dat past bij wie ik ben en waar ik voor sta.

Ik heb jaren gewerkt in de sociale sector van Zoetermeer; als jongerenwerker, bemiddelaar van vrijwilligers naar mensen met een hulpvraag en als initiatiefnemer/coördinator van projecten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

“Kunst en cultuur brengen positieve verandering”

Zowel in mijn werk als in mijn privéleven heb ik kunst en cultuur vaak als middel ingezet om een positieve verandering teweeg te brengen. Bijvoorbeeld door workshops te organiseren waarbij mensen op andere manieren contact maken met gevoelens van eenzaamheid, verdriet of boosheid. Ik heb gezien én zelf ervaren wat kunstvormen als schilderen, zingen of dansen kunnen betekenen voor je gevoelswereld, hoe je (weer) geïnspireerd kunt raken. Juist als je even minder lekker in je vel zit of er moeilijke omstandigheden in je leven zijn. Kunst en cultuur kunnen als middel worden ingezet om ervaringen te verwerken op een zachte en lichte wijze. Door op een creatieve manier contact te maken met jezelf en de ander word je blik verruimd en je verbeeldingskracht vergroot. Ik geloof echt dat het leven zo een beetje mooier wordt.

Eenzaamheid bespreekbaar maken en verzachten

Inmiddels heb ik de overstap gemaakt van de sociale naar de culturele sector. Vanuit CKC & partners werk ik binnen het samenwerkingsplatform Wijck als programmaregisseur Cultuur & Sociaal Domein aan een persoonlijke en professionele missie; zoveel mogelijk Zoetermeerders laten ervaren hoe kunst en cultuur kunnen bijdragen aan het leven. In dit kader ben ik aangesloten bij de community en de kerngroep van Zoetermeer tegen Eenzaamheid en heb ik al een aantal mooie projecten kunnen vormgeven om eenzaamheid bespreekbaar te maken en te verzachten. Meer hierover lees je op www.wijck-zoetermeer.nl.

Themagroep Kunst & Cultuur

Sinds kort ben ik ook de trekker van de nieuwe themagroep Kunst & Cultuur binnen de community. Deel je mijn missie of heb je zin om mee te denken en te praten? Laat het me dan weten via marije@wijck-zoetermeer.nl!