De Community aan het woord: Brenda Hartgring

De Community aan het woord: Brenda Hartgring

Brenda kreeg een aantal jaar terug te maken met armoede. Samen met haar vriend begon ze Stichting Iedereen Een Maaltijd. Want iedereen verdient toch een gezonde maaltijd?

 “Een aantal jaar terug ontdekte ik dat armoede helemaal geen keuze is. Er is niet voor iedereen een regeling of een potje.” Brenda besloot hier iets mee te doen. Koken is haar passie en zo ontstond het idee om samen met haar vriend te gaan koken voor mensen die er geen zin of tijd voor hadden. “Deze maaltijden verkochten we op een platform, om zo ons gezin eten te kunnen geven. Van de overige opbrengst zijn we mensen gaan hepen door het aanbieden van een gratis maaltijd, omdat dat soms zó nodig is.”

Brenda vertelt dat een luisterend oor net zo belangrijk is. “Waar gaat het mis? Waar kun je dan terecht? Hoe kun je jezelf vooruit helpen? Een stukje motivatie en een stukje vertrouwen in mensen is zo belangrijk!”

Iedereen een maaltijd

“Zo is Stichting Iedereen Een Maaltijd ontstaan. Inmiddels proberen we met vrijwilligers, stagiairs en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit Eetcafé Meerzicht mensen te helpen. We laten hen voelen dat zij er ook mogen zijn en belangrijk zijn.”

Bij Stichting Iedereen Een Maaltijd kun je terecht voor lunch, gebak, quiches of een warme maaltijd. “Alles wordt vers gemaakt door onze geweldige teams. Iedereen is welkom, de prijzen zijn betaalbaar en wij ontvangen u graag.”

Eten en ontmoeten

“Omdat eten verbind en iedereen het doet, heb ik Stichting Iedereen Een Maaltijd aangesloten bij de groep‘eten en ontmoeten’. Dit zijn een aantal initiatieven die samen kijken hoe we met onze eetinitiatieven nog meer mensen kunnen verbinden, alle soorten mensen.

We hebben een kaart gemaakt waar de initiatieven te vinden zijn, en een plan om zoveel mogelijk initiatieven te laten schitteren en zo mensen samen te brengen met dat, wat nu eenmaal iedereen elke dag doet: eten.”

Wil je meer weten over Stichting Iedereen Een Maaltijd of Eten en Ontmoeten? Of wil je een eigen initiatief aanmelden? Mail me dan gerust via siem@paletwelzijn.nl.