Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Community aan het woord: Stichting Vier het Leven

Community aan het woord: Stichting Vier het Leven

‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan naar het theater, maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, stelt Stichting Vier het Leven drie keer per jaar een mooi cultureel programma samen.

Stichting Vier het Leven is een landelijke goede doelenorganisatie die al 18 jaar met behulp van ruim 1.700 vrijwilligers mensen op leeftijd mee uitneemt. Want niet voor elke cultuurliefhebber is het makkelijk om uit te gaan. Het alleen gaan, het regelen van tickets of van het vervoer is voor ouderen vaak een struikelblok. Stichting Vier het Leven organiseert het hele jaar door compleet verzorgde culturele uitjes en regelt daarbij alles zodat ouderen zorgeloos kunnen genieten; u wordt thuis opgehaald, het vervoer, zitplaatsen in de foyer, de entreekaarten, de drankjes en prettig gezelschap. Samen uitgaan is gewoon veel gezelliger!  

“Ik had hier echt naar uitgekeken en ik denk velen met mij. Het was een op en top geslaagde middag. Koffie en thee vooraf en na afloop nog even gezellig napraten met een frisje of drankje. Hulde voor de organisatie en alle vrijwilligers”.

“Ik voel me net de koningin, ik hoef niets te doen, alles wordt geregeld en ik heb een leuk avond”

“Het was een heel fijne avond met een werkelijk fantastisch concert. Mevrouw had in tijden

niet zo’n mooie avond gehad. Ontvangst door de medewerkers van het theater was weer prima. Wat is dit toch leuk vrijwilligerswerk!”

In Zoetermeer is een geweldig team van 14 enthousiaste vrijwilligers actief, die ook allemaal cultureel geïnteresseerd zijn en graag uitgaan. Een vrijwilliger van Stichting Vier het Leven haalt maximaal drie ouderen thuis op, biedt waar nodig een helpende hand en houdt hen ook gezelschap tijdens de theatervoorstelling, film, het concert of museumbezoek. Van tevoren en tijdens de pauze drinken zij gezellig samen een drankje. 

Ouderen uit Zoetermeer kunnen kiezen uit verschillende voorstellingen in bijvoorbeeld het Stadstheater en Filmhuis Cameo. Regelmatig wordt er een voorstelling buiten de stadsgrenzen bezocht, zoals bijvoorbeeld het Beatrix Theater in Utrecht of Circustheater in Scheveningen.

Kunt u niet meer zelfstandig naar het theater of gaat u liever niet alleen, of kent u iemand die graag mee zou gaan? Vraag dan geheel vrijblijvend en kosteloos het programmaboekje van Stichting Vier het Leven aan via het landelijke telefoonnummer 035-5245156. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website www.4hetleven.nl