Het laatste nieuws, interviews en initiatieven

Community aan het woord: Daphne Francino

Community aan het woord: Daphne Francino

In 2022 begon Daphne bij Palet Welzijn als sociaal makelaar bij Palet Welzijn.

Deze maand vertelt Daphne Francino over haar rol als sociaal makelaar bij Palet Welzijn en hoe zij vanuit haar rol is aangesloten bij de Community tegen Eenzaamheid Zoetermeer.

“Het is dat er in 1982 nog geen ziekenhuis in Zoetermeer stond. Op 1 dag na, ben ik, Daphne Francino, al heel mijn leven een inwoner van Zoetermeer waar ik met veel plezier woon en ook werk. In de loop van de jaren heb ik Zoetermeer zien groeien en ontwikkelen maar ook gezien dat de wereld binnen deze mooie stad aan het veranderen is.”

In 2022 begon Daphne bij Palet Welzijn als sociaal makelaar bij Palet Welzijn. “Door een van mijn vorige banen is het voor mij inzichtelijk geworden dat er veel mensen behoefte hebben aan het samenkomen met anderen en om gezien te worden. Erover praten of de stap nemen om deel te nemen aan een activiteit of sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend of een makkelijke stap om te nemen. Door deel te nemen aan deze community en te zorgen dat wij met z’n allen laten zien dat eenzaamheid niet iets engs is of als onplezierig gezien wordt, hoop ik dat wij de taboe rondom eenzaamheid kunnen doorbreken.

Als Palet Welzijn hebben we dan ook een droom:

“Wij dromen van een samenleving waar we met oprechte belangstelling naar elkaar omkijken ieder op zijn eigen-wijze invulling kan geven aan zijn leven. Palet welzijn zet zich in voor een wereld waarin iedereen de hoogst mogelijke kwaliteit van leven ervaart en waarin zorg en welzijn elkaar versterken”

“Dit doen wij dan ook met betrokken medewerkers en vrijwiligers op 6 centrums samen met InZet. Wij bieden activiteiten op onze centrums voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder, hebben mantelzorgondersteuners, ouderenadviseurs, de ouderenbus en hebben wij 2 wijkrestaurants waar iedereen welkom is voor een kopje koffie of een warme maatlijd.” Meer informatie vind je op www.paletwelzijn.nl.