Intiatieven van en door deelnemers

Alle deelnemers van de community slaan de handen in elkaar om mooie intiatieven te bedenken en uit te voeren. Hier vind je alle initiatieven en laat je inspireren.

Teamwerk Eetclub

Ben je op zoek naar nieuwe contacten? Is het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen? 

Je hebt één gemeenschappelijke deler en dat is dat jullie allemaal van eten houden! Dat levert al een hele hoop gespreksstof op. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer je ook over andere dingen gaat praten en meer van jezelf gaat delen. Het kan zomaar zijn dat er hele mooie vriendschappen opbloeken en dat je elkaar ook buiten de maandelijke eetclun een keer spreekt. 

Geinteresseerd? Reserveren kan via: Arno: 0610559872

Samenkomsten: Do 11 mei - Do 8 juni

Tijd: 18:00 uur

Adres: Gondelkade 33, restaurant

Prijs: € 9,95 (3-gangen diner)

Kunst en Cultuur tegen Eenzaamheid

De themagroep Kunst & Cultuur van de Community tegen eenzaamheid is gestart! Op 19 januari organiseerden we samen met Wijck de eerste bijeenkomst. Voor deze bijeenkomst waren mensen uitgenodigd die werkzaam zijn binnen maatschappelijke organisaties én binnen het culturele veld.

Neem deel aan de themagroep

Genoeg om over door te denken en praten dus! Dat kan in de nieuwe themagroep Kunst & Cultuur binnen de Community tegen Eenzaamheid die met deze bijeenkomst officieel gestart is. Wil je deelnemen aan deze themagroep?

Meld je dan aan door te mailen naar marije@wijck-zoetermeer.nl: je ontvangt dan een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst.

 

Eenzaamheid in Beeld

Het ervaren van eenzaamheid heeft veel impact op mensen, maar erover praten is niet gemakkelijk. Zes dappere Zoetermeerders spreken er wel over in het project ‘Eenzaamheid in Beeld’. Ze vertellen wat eenzaamheid met hen doet en hoe ze hun situatie hebben verbeterd. En ze geven aan wat je als inwoner kunt doen om het leven van iemand die zich alleen voelt wat mooier te maken.

De zes korte films zijn gemaakt door Zoetermeer Actief (film) en Hans van Reeuwijk (interviews) in samenwerking met zes organisaties die betrokken zijn bij het thema eenzaamheid. Het project is gefinancierd door de gemeente Zoetermeer en Fonds1818.

Scan de QR code en bekijk de films op YouTube.

Stichting Gezond Natuur Wandelen

Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen en vind je het leuk om dat samen met andere natuurliefhebbers te doen. Dan zijn onze wandelingen echt iets voor jou.

De wandelingen brengen voor-elk-wat-wils, natuur, gezelligheid en ongemerkt ook wat beweging. Soms ontstaan tijdens de wandelingen contacten met andere mensen om samen eens iets ander te gaan doen.

 

Lees meer...

Zomereenzaamheid

Veel mensen gaan in de zomer op vakantie, maar dit geldt lang niet voor iedereen. En als veel mensen de stad uit zijn, wordt het wel heel stil. Reden voor deelnemers van de community om voor de thuisblijvers een programma met zomeractiviteiten te organiseren. Zo creëren we ook in Zoetermeer met elkaar een vakantiegevoel. Doe je ook mee? Het programma verschijnt hier binnenkort.

Eerste exemplaar boek ‘Je bent niet alleen’

Op maandag 14 maart is het eerste exemplaar van het boek ‘Je bent niet alleen!’ overhandigd aan wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Verenigingen, Ingeborg ter Laak. De uitreiking heeft plaatsgevonden in Café Max in Bibliotheek Forum. In het boek zijn verhalen opgetekend van Zoetermeerders over het gevoel van eenzaamheid om zo eenzaamheid bespreekbaar te maken. Het boek maakt onderdeel uit van de culturele aandacht voor eenzaamheid in Zoetermeer. In Café Max is er tot en met 30 april een expositie over dit boekje. Je kunt via onderstaande link de digitale versie van het boekje downloaden. 

 

Lees meer...

De Zonnebloem

Perron Oosterheem

Gemiva -SVG Groep

de Bibliotheek Forum Zoetermeer


 

Een selectie uit het activiteitenaanbod