Zomereenzaamheid

Niet iedereen gaat deze zomer op vakantie. Soms kan het voor de thuisblijvers best stil zijn. Daarom organiseren deelnemers van de Community tegen Eenzaamheid dit programma vol zomeractiviteiten. Zo ervaren we ook in Zoetermeer een vakantiegevoel.

Op deze pagina zie je het totaalprogramma van de folder en blijf je op de hoogte over eventuele wijzigingen.

Op een fijne zomer!

PizzaParty

Midden in Zoetermeer ligt de prachtige groene oase De Hof van Seghwaert. We nodigen u graag uit voor een gezellige pizzaparty in onze boomgaard. Kok Pierre bakt zalige pizza's in uit een echte pizzaoven (ook vegetarische pizza's mogelijk). U kunt heerlijk buiten zitten of een rondleiding krijgen door de boomgaard.

Data: 30 juli en 13 augustus

Tijdstip: 16.00 - 18.00 uur

Kosten: € 7,50 p.p. inclusief pizza en drankje

Aanmelden: Maximaal 15 personen via info@hofvanseghwaert.nl

Blij dat ik rij

Voor maximaal 100 Zoetermeerse ouderen heeft UVV Zoetermeer deze zomer iets leuks in petto: een vrijwilliger met een auto haalt u thuis op voor een gezellig uitje binnen Zoetermeer. Dit is helemaal gratis. U bepaalt zelf waar u naartoe wilt, zoals wandelen bij het Noord Aa, boerderij het Geertje of een andere bestemming die gratis toegankelijk is. UVV betaalt de autokosten van de vrijwilliger en een kopje koffie of thee. Let op: op=op.

Datum: In overleg: van 15 juli t/m 31 augustus

Kosten: Geen

Aanmelden: Bel vanaf 15 juni van ma t/m vrij van 9.00 – 11.00u naar 079-2040808

Een vakantie om nooit te vergeten

 Heeft u een vakantie die u nooit meer vergeet? Dan kunt u uw mooie herinneringen delen met een vrijwilliger van UVV Zoetermeer. De vrijwilliger schrijft, als u dat wilt, het vakantieverhaal op en kan dat voor u laten afdrukken met enkele foto’s erbij. U ontvangt dan een mapje met het verhaal, zodat u het daarna nog een keer kunt nalezen.
 

Datum: In overleg: van 15 juli t/m 31 augustus

Kosten: Geen

Aanmelden: Bel voor 1 juli van ma t/m vrij van 9.00 – 11.00u naar 079-2040808 of mail naar levensboek-uvv@ziggo.nl

STOER

 STOER. Een krachtig woord. Het roept associaties op met sterk, heldhaftig, gespierd en onverschrokken. Het stereotype beeld van stoer wordt gekoppeld aan mannelijkheid. Maar is dat beeld nog wel representatief? Wat betekent dat voor jongens en meisjes van nu? Dat kunt u ontdekken bij het project STOER bij Museum de Voorde.
 

Datum: de hele zomerperiode

Locatie: Museum de Voorde - Zuidwaarts 2

Kosten: € 8,50 voor volwassenen

Reserveren: www.museumdevoorde.nl

Walking football introductieprogramma voor 55+

Maak kennis met Walking Football! Het spel wordt gespeeld met 4 tot 6 personen op een klein speelveld: rennen is verboden. Trek makkelijke kleding en schoenen aan en doe mee. Bij de oefeningen wordt rekening gehouden met bewegingsmogelijkheden en vaardigheden van de deelnemers.

Data: 21 en 28 juli

Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur

Kosten: Geen

Aanmelden: Zoetermeer-oldstars@outlook.com.com of 06-51922910 uiterlijk 14 juli

Kennismaking sportief wandelen

Wilt u beginnen met wandelen? Of wandelt u graag al langere afstanden? Iedereen kan terecht bij de kennismakingscursus Sportief Wandelen. Bij deze cursus ontdekt u niet alleen hoe leuk Sportief Wandelen is, u leert ook de omgeving en andere wandelaars kennen. Ervaren, gediplomeerde trainers verzorgen de trainingen. De trainingen duren ongeveer een anderhalf uur.

Data: 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus

Locatie: Parkeerplaats Snowworld Buytenparklaan 30

Tijdstip: 10.00 - 12.00 uur Kosten: €5,- voor hele cursus

Meer informatie: www.sportiefwandelgroepzoetermeer.nl
 

Rollatordansen van Jessica’s Dansen

Wie kan lopen, kan ook dansen… Maar wat nu, als het lopen niet zo makkelijk meer gaat of u moeilijk de balans kan houden tijdens het dansen? Dan biedt rollatordansen u een mogelijkheid om dit toch te kunnen doen. Deze vorm van dansen is zo aangepast dat iedereen kan genieten van dansplezier, maar dan wel voorzien van dat noodzakelijke steuntje.

Data en tijd: vrijdagen van 13.15 - 14.15 uur (23 juli t/m 27 aug.)

Locatie: Gaardendreef 185

Kosten: losse les € 5,-/maandabonnement € 16,-

Inschrijven: 06-13457204 of via info@stijldanseninzoetermeer.nl(vol=vol) of via stijldanseninzoetermeer.nl

Rolstoeldansen van Jessica's Dansen

Wist je dat rolstoeldansen ook een mogelijkheid is? Een beperking is binnen het dansen geen beperking. Wie enthousiast is kan dansen! Wij bieden o.a. ballroom dansen aan voor rolstoelgebruikers met eventueel partner in zowel duo vorm (beide in rolstoel) als in combi vorm (1 rolstoeldanser en 1 valide partner).
 

Data en tijd: zondagen van 15.00 - 16.00 uur (25 juli t/m 29 aug.)

Locatie: Gaardendreef 185

Kosten: losse les € 5,-/maandabonnement € 16,-

Inschrijven: 06-13457204 of via info@stijldanseninzoetermeer.nl(vol=vol) of via stijldanseninzoetermeer.nl

Actief aan de slag

Breien of haken, gezellig kletsen en elkaar leren kennen, dat is de breiclub in het Forum. Of kom gezellig langs om met andere deelnemers een kaart- of bordspel te spelen. U mag uw eigen favoriete spel meenemen. Doe gezellig met ons mee, iedereen is welkom.

Data: 22 en 29 juli en 2, 12, 19 en 26 augustus

Locatie Forum – Stadshuisplein 1 Tijdstip: 10.00 - 12.00 uur

Kosten: Gratis, consumptie voor eigen rekening

Zomerconcert in de Pelgrimskerk

 Vrolijke zomerliedjes en heerlijke zangstukken komen op 17 juli langs tijdens een feestelijk koffieconcert in de Pelgrimskerk. Het Do Re Mi kinderkoor opent het concert met vrolijke zomerliedjes in diverse talen, zoals een lied van Annie M.G. Schmidt en Beethoven. Daarna zingen zangleerlingen enkele solistische en ensemblestukken. Dit concert is onder leiding van Sandra van den Brand.

Datum: 17 juli

Tijdstip: 10.15 - 11.30 uur

Locatie: Pelgrimskerk - Eerste Stationsstraat 86

Kosten: Gratis

Aanmelden: info@presentzoetermeer.nl

Snuffelen tussen de boeken

Snuffel samen met een ervaren medewerker van de bibliotheek tussen de boeken en krijg praktische leestips. Zo leert u nieuwe boeken kennen binnen uw favoriete genre. Daarna kunt u samen met de andere deelnemers en onze vrijwilliger napraten met wat lekkers.
 


Data: 19 juli, 2 en 16 augustus

Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur

Locatie Forum – Stadhuisplein 1

Kosten: Gratis, consumptie voor eigen rekening
 

 

Emmaüswandelingen

Behoefte aan een wandeling en een goed gesprek? Doe dan mee aan de Emmaüswandelingen in het Balijbos van ongeveer een uur. U wandelt in tweetallen met een tekst en vragen als leidraad.

 

 

Data: 28 juli en 4, 11 en 18 augustus

Locatie: Ingang Speelbos in de Balij Tijdstip: 10.30 - 12.00 uur

Kosten: Bijdrage, eventueel voor een kopje koffie na afloop
 

 

Vocapella

Vocapella, het a capella kamerkoor van het CKC, laat van zich horen op 28 augustus in de buurttuin De Zoete Aarde aan de Broekwegzijde. Onder de bezielende leiding van Liselet van Gent zingen zij muziek van Shakespeare, Arcadelt en Banchieri uit de 16e eeuw en daarnaast ook hedendaagse muziek van eigen bodem: Herman Strategier en de jonge componist Jeroen Spitteler. De liederen zijn in het Engels, Italiaans en het Nederlands. We hopen dat u samen met ons komt genieten van onze muzikale bijdrage.

Data: 28 augustus

Tijdstip: 14.00 - 15.00 uur

Kosten: Vrijwillige bijdrage Aanmelden:

Aanmelden: annette.doorn@casema.nl of 079- 3415239

Het lied gaat door met Leny Kuhr

In dit concert staat Lenny stil bij duizenden dingen die voorbijgaan en bij wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.
 

Datum: 31 juli

Tijdstip: 15.00 uur

Kosten: €19,50 (inclusief pauze drankje)

Kaart verkoop: Via Stadstheater

 

Gezond Natuur Wandelen

Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijkse gratis begeleide natuurwandelingen aan. Graag nodigen wij u uit om met ons mee te lopen tijdens een rustige wandeling langs het Bijenlint. Dit lint gaat van de Hof van Seghwaert naar de Zoete Aarde in de Leyens. Tijdens deze wandeling vertellen wij u over de hotels voor wilde bijen en hommels en genieten van de natuur.

Datum: 10 augustus

Tijdstip: 09.30 - 12.00 uur

Kosten: Kopje koffie van €1,00

Aanmelden: Uiterlijk op 3 augustus via zoetermeer@gezondnatuurwandelen.nl
 

Latin Moves van Jessica's Dansen

Latin Moves is een cardioworkout op Latijns-Amerikaanse muziek, zoals salsa en bachata. Tijdens deze les danst u zonder partner, maar wel de gezelligheid van mededansers. Een goede workout om fit en slank te worden door heerlijk te dansen.

Data en tijd: maandagen van 18.45 - 19.45 uur (19 juli t/m 23 aug.) zaterdagen van 10.15 - 11.15 uur (24 juli t/m 28 aug.)

Locatie Gaardendreef 185

Kosten losse les € 5,-/maandabonnement € 16,- 

Aanmelden: 06-13457204 of via info@stijldanseninzoetermeer.nl(vol=vol) of via stijldanseninzoetermeer.nl

Fotoalbum Babbels

Heeft u mooie fotoalbums in de kast liggen met geweldige verhalen over die mooie bijzondere vakanties? Neem ze mee naar “Fotoalbum babbels” en deel deze mooie herinneringen met de andere deelnemers en de vrijwilliger onder het genot van een bakje met wat lekkers!

Data: 26 juli en 9 en 23 augustus

Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur

Kosten: Gratis, consumptie voor eigen rekening